Tabăra Naţională de Literatură Ecreator – Călinești, Maramureș, ediția întâi, 2017

Share Button

În perioada 15-17 septembrie 2017, eCreator organizează Tabăra Naţională de Literatură eCreator – Călinești, Maramureș.

Prima ediție a acestei manifestări culturale se anunță spectaculoasă, pentru că dă timpul pe repede înainte și debutează cu tăierea tradițională a porcului, după care, îmbuibați de porcării, invitații se vor recita poetic și se vor folkăi laolaltă în curte la Pensiunea Cosău, situată într-o zonă liniştită şi plină de verdeaţă din localitatea Călineşti.

Asta în prima zi, pentru că a doua va începe, după trezirea din mahmureală, cu un concurs de pescuit scriitori și va continua cu vizitarea împrejurimilor și a monumentelor istorice și de arhitectură din zonă, după care iar poezie, și iar folkărie, plus o seară de muzică moroșenească.

A treia zi, rezervată pentru iertarea păcatelor, va debuta cu vizitarea Mănăstirii Bârsana, unde cu siguranță poeții se vor ruga pentru mai multă inspirație și pentru sănătatea cititorilor. Apoi, spre a posti un pic, participanții vor sări peste masa de prânz, în favoarea unui picnic la iarbă verde-verde, pe malul râului Cosău.

Se zvonește că prin zonă ar pluti o aromă de pălincă bătrână-bătrână, stătută vreo 30 de ani în butoaie originale de dud. Amu, dacă așe o hi, vom vide și vom be. Ca să ne putem recita seara, la un foc de tabără, și să ne folkăim din nou. Doamne-ajută!

Parteneri media ai acestui eveniment cultural sunt: actualitatea literară, Direcția 9, Cafeneaua literară, Urmuz și Revista nouă.

Nicolae SILADE

 

879

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.
Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.