România la Festivalul de Literatură din Milano 2014

Share Button

În perioada 4-8 iunie, la Milano, va avea loc cea de-a III-a ediţie a Festivalului de Literatură, desfăşurat sub patronajul Primăriei din Milano, conceput de scriitorul Milton Fernandez.

Peste 150 de evenimente, în diferite locaţii culturale din Milano, au fost programate să se desfăşoare pe parcursul celor patru zile ale manifestării. O noutate în acest an va fi Salonul Editurii Mici (Salone della Piccola Editoria).

În cadrul Festivalului, România va fi reprezentată de Editura Rediviva împreună cu Centrul Cultural Italo-Român din Milano, care vor face parte din Salonul Edituri Mici ce se va desfăşura în perioada 6-8 iunie 2014.

Pe perioada Salonului, din partea Editurii Rediviva vor fi prezenţi: Irina Ţurcanu, Violeta Popescu, Claudia Borboceanu, Maria Floarea Pop, Mariana Paliev, Davide Arrigoni, Florentina Nită.

Rediviva va prezenta ultimele cărţi tipărite: „Eu aleg” (ediţie îngrijită de Irina Ţurcanu), „Dimineaţa unui miracol” de Bujor Nedelcovici, „Între uitare şi memorie” de Micaela Ghitescu (traduceri de Ingrid B. Coman), „Craii de curte veche” de Mateiu I. Caragiale (traducere Mauro Barindi);

Repere culturale româneşti în Italia (2014)

„Prezența la festivalul de literatură e o importantă oportunitate, fiind vorba de un context editorial mai larg care priveşte toată Lombardia. Anul acesta organizatorii au dat atenţie acestei manifestări şi în perspectiva EXPO 2015 prin prezența ţărilor care vor lua parte. Credem că prezenţa românească, prin volume traduse, volume de autor, aduce în atenţie şi valoarea literară, culturală a României.

Publicul cititor italian este tot mai interesat de literatură românească, lucru dovedit cu ocazia mai mult manifestări de gen aşa cum a fost salonul Internaţional de carte de la Torino. Prezenţa editurii Rediviva, un proiect al Centrului Cultural Italo-Roman se înscrie tocmai în strategia de promovare a valorilor româneşti în Peninsulă. Deci aşteptăm şi publicul român la această sărbătoare a cărţii, a schimbului interculturale”, a declarat pentru Actualitatea Magazin, Directoarea Centrului Cultural Italo-Român, Violeta Popescu.

Prezenţa Editurii Rediviva la eveniment este susținută de Consulatul Român de la Milano.

Editura Rediviva s-a înființat în 2012, la inițiativa unui grup de scriitori, jurnaliști, critici și sociologi pentru a face cunoscute culturi, istorii și mentalități diferite, nume de autori români, italieni și nu numai. Editura este un proiect de sine stătător în cadrul Centrului Cultural Italo-Român din Milano.

Liudmila Carta/Actualitatea Magazin

571

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.




Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.