Revista de Critică și Poezie Contemporană Crátera, prezentată la Facultatea de Filozofie și Litere, Universitatea din Alcalá

Share Button

Vineri, 9 martie 2018, în orașul natal al lui Cervantes, la Facultatea de Filozofie și Litere, Universitatea din Alcalá, a avut loc „prezentarea Revistei de Critică și Poezie Contemporană Crátera”.

Evenimentul a fost organizat de Elisabeta Boțan, scriitoare și traducătoare, stabilită de șaisprezece ani în Spania, și s-a bucurat de participarea a doi dintre fondatorii revistei, Gregorio Muelas Bermúdez și José Antonio Olmedo López-Amor, din Valencia, și a lui José Luis Morante din Madrid, toți trei, renumiți scriitori și critici literari.

Programul a cuprins prezentarea numerelor 2 și 3 ale revistei, un scurt recital susținut de cei amintiți mai sus, cărora li s-au alăturat scriitorii Jesús de Matías Batalla și Fernando Pastor Pons. Dintre poemele publicate în revistă au fost citite „Coroană”, de Virgil Diaconu, și „Fotografie norocoasă”, de Robert Șerban, amândouă în traducerea Elisabetei Boțan.

Seara a fost animată de recitalul de chitară susținut de Bianca Boțan, care a cântat „Pentru Elisa”, de Ludwig van Bethowen, și ”Concert din Aranjuez”, de Joaquín Rodrigo, iar soprana Luminița Soporan a interpretat două piese de muzică clasică, „Sebben Crudele”, de Antonio Caldara și „O cessate di piagarmi”, de Alessandro Scarlatti.

Ca reprezentant, din partea ICR Madrid, la eveniment, a participat dna referent Gabriela Lungu.

Revista de Critică și Poezie Contemporană Crátera este editată de Asociația Scriitorilor Catarroja (Valencia), cu sprijinul Primăriei Orașului Catarroja, iar din colegiul de redacție face parte și scriitoarea Elisabeta Boțan.

Deși este o revistă tânără, aflată abia la al doilea an de apariție, se bucură de o deosebită apreciere în lumea academică și a fost prezentată în numeroase instituții, în universități de renume, la Museo de Bellas Artes din Valencia, la Institutul Cervantes din Chicago, la Institutul Cervantes din Londra etc.

actualitatea literară

1059

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.
Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.