Prezențe culturale românești în Spania

Share Button

Sâmbătă, 24 martie 2018, Ambasada României în Regatul Spaniei a fost gazda unui nou eveniment cultural, organizat la sediul misiunii diplomatice, care se înscrie în suita acţiunilor cu tema „Serile Acasă ale Ambasadei” și promovează întâlniri ale publicului românesc din Spania cu reprezentanţi ai culturii române, ai cărui invitați au fost scriitorii: Elisabeta Boţan, Nicolae Silade şi Radmila Popovici (Republica Moldova).

În deschiderea evenimentului a vorbit atașatul cultural al ambasadei, Ciprian Bălțoiu, care le-a urat bun venit invitaților, iar Elisabeta Boțan a vorbit despre activitatea literară a celor doi poeți. De asemenea, s-a vorbit și despre revista Actualitatea literară, al cărui fondator este poetul și jurnalistul Nicolae Silade.

Cei prezenți s-au putut bucura de recitalul poetic susținut de cei trei scriitori și de recitalul de muzică clasică susținut de soprana Luminița Soporan, care activează ca membru în mai multe coruri din Madrid.

* * *

Cu o zi înainte, Elisabeta Boțan a organizat un alt eveniment cultural la Facultatea de Filozofie și Litere, Universitatea din Alcalá, „Recital Poetico Versos y Amuleto de Marzo”, unde a susținut un recital poetic alături de scriitoarele Radmila Popovici (Republica Moldova) și Zhivka Baltadzhieva (Bulgaria), soprana Luminița Soporan a încântat publicul cu vocea sa, iar Loredana D. Costea a vorbit despre tradiția Mărțișorului.

La încheierea evenimentului, toți cei prezenți au primit câte un mărțișor din partea organizatoarei.

actualitatea literară

431

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.
Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.