Prezentare de carte la Facultatea de Filozofie şi Litere – UAH

Share Button

Vineri, 8 mai 2015, Facultatea de Filozofie şi Litere – UAH  a fost din nou gazda unui eveniment cultural internațional, desfășurat sub stindardul poeziei, organizat de poeta și traducătoarea Elisabeta Boțan, stabilită de 12 ani în orașul natal al lui Cervantes.

După cum subliniază poeta, evenimentul HORIZONTURI POETICE, numit la fel ca blogul său de traduceri,”face parte dintr-un proiect cultural prin intermediul căruia și-a propus să prezinte mai mulți scriitori cu care colaborează.”

În fața unui public, spaniol și român deopotrivă, au fost prezentate cele trei volume de poezii: Erosión de Marina Centeno (Mexic), Fuga a lo real de Zhivka Baltadzhieva (Bulgaria) și Dimensiones de Elisabeta Boțan, carte cu care a câștigat locul trei la concursul de poezie în limba spaniolă “PRIMER CONCURSO de Poesia, Relato breve y Novela – Megusta leer & Editorial Seleer”, în anul 2012.

Prezentarea a fost făcută de scriitoarea spaniolă Olga del Carmen Becerra, licențiată în filologie hispanică, de la Institutul Complutense, realizatoare de radio a Grupului Parnaso, Zhivka Baltadzhieva, poetă și traducătoare, doctor în filologie slavă și lingvistică indo-europeană, și, desigur, Elisabeta Boțan.

Evenimentul a fost îmbogățit cu momente muzicale susținute de argentinianul Juan Delgado, interpret de tango, Ester Lorente, interpretă de muzică pop, și Mercedes Aller Fernandez, solistă a Corului Galician din Alcalá de Henares.

Printre momentele cele mai emoționante s-au numărat cel în care Bianca, fiica de opt ani a Elisabetei Boțan, a recitat un poem scris de mama sa și cel în care traducătoarea a citit scrisoarea Marinei Centeno care nu a putut asista la prezentarea de carte.

Evenimentul a avut ecou și în Mexic, unde Marina Centeno a vorbit despre prezentarea de carte de la Universitatea din Alcalá în emisiunea tv EL SILLÓN DE LA LECTURA (Fotoliul lecturii), din 20 mai 2015, emisiune moderată de către Virginia Carrillo (Premiul 2014 pentru jurnalism cultural) şi transmisă într-un segment de știri de la Grupo Formula Yucatan, care emite în toată comunitatea Yucatán, iar prin radio la nivel național, pe lungimea de undă 105.1 FM.

actualitatea literară

 

952

1 Comment

  1. A second stimulus makes a lot of sense. We need to give Barry another go at bringing this economy back to life. We did give the bankers another chance with bailouts why not give the Prnidseet another shot? Heck, we even gave Hirohito another chance at being emperor and he did quite well the second time around.

Leave a Reply

Your email address will not be published.
Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.