Nominalizaţii la Premiul Naţional de Poezie Mihai Eminescu

Share Button

Șapte scriitori au fost nominalizați în acest an la Premiul Național de Poezie „Mihai Eminescu” pentru Opera Omnia, premiu ce va fi decernat la Botoşani, în data de 15 ianuarie 2015, cu prilejul Zilelor Mihai Eminescu.

Nominalizaţii la acest premiu sunt Mircea Cărtărescu, Liviu Ioan Stoiciu, Marta Petreu, Aurel Pantea, Ioan Moldovan, Lucian Vasiliu și Gabriel Chifu.

La Premiul Eminescu – Opera Prima (debut) au fost nominalizaţi Ştefan Ivaş, Merlich Saia, Ioana Şerban, Ioan Şerbu, Ovio Olaru şi Sabina Comşa.

Premiul Național de Poezie „Mihai Eminescu” pentru Opera Omnia a ajuns la a 23-a ediție şi va avea în acest an o valoare de 20.000 de lei, fondurile necesare fiind alocate din bugetul local al municipiului Botoşani.

Premiul este acordat anual de municipiul Botoşani, iar câştigătorul este desemnat de un juriu condus de Nicolae Manolescu, preşedintele Uniunii Scriitorilor din România.

Decernarea premiului şi trofeului va avea loc pe 15 ianuarie 2015, în cadrul unei gale organizate cu prilejul Zilelor Mihai Eminescu.

Pentru organizarea evenimentelor dedicate împlinirii a 165 de ani de la naşterea lui Mihai Eminescu, municipalitatea din Botoşani a alocat 45.000 de lei.

Nicolae SILADE

266

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.
Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.