Lansarea volumului “Seminarii de etica si sociologie”, coord. Antonio SANDU

Share Button

Editura Lumen, alaturi de Universitatea “Stefan cel Mare” din Suceava, Facultatea de Economie si Administratie Publica si Asociatia Stiintifica de Drept si Administratie Publica au deosebita onoare de a va invita sa participati la lansarea volumului “Seminarii de etica si sociologie”, eveniment ce va avea loc sambata, 19 iulie 2014, incepand cu ora 11, la Book Café, in Suceava. Partenerii media ai acestui eveniment sunt Radio USV si Suceava Live.

Cu o prefata semnata Conf. Univ. Dr. Camelia Maria Cezara Ignatescu, volumul este coordonat de Conf. Univ. Dr. Antonio Sandu, si reuneste articole scrise de studentii de la programele de studii Administratie Publica si Drept din cadrul Facultatii de Stiinte Economice si Administratie Publica – Universitatea „Stefan cel Mare” Suceava, sub coordonarea D-lui Conf. Univ. Dr. Antonio Sandu. Temele abordate se situeaza printre cele mai delicate probleme ridicate de etica administratiei publice, dar si de controversatul subiect al atitudinii studentilor fata de viata sexuala.

Publicarea volumului de fata raspunde unei necesitati didactice de a constitui un altfel de caiet de seminar care propune studentilor propria activitate si prezinta urmatoarelor generatii de studenti rezultatele activitatii colegilor din anii mai mari, sau care deja au absolvit. Volumul este structurat in jurul articolelor publicate de studenti, fiecare dintre acestea fiind urmat de comentariile Domnului Conf. Univ. Dr. Antonio Sandu, in calitate de coordonator si de supervizor al activitatii de seminar.

Autorii articolelor cuprinse in volumul mentionat sunt: Antonio Sandu, Ioana Ursaciuc (Jitariuc), Valentina Trufan, Dan Hreniuc, Paula-Georgiana Pascu, Ileana-Gabriela Pintiliuc, Cristiana-Maria Todoran, Madalina-Elena Toma, Maria Turta.

Vom reda cateva idei desprinse din comentariile realizate de Domnul Antonio Sandu la articolele cuprinse in volum.

Aspecte etice privind dezvoltarea durabila, promovarea produselor accesorii la nivelul administratiei publice

Ioana URSACIUC (JITARIUC)

Autoarea articolului apreciaza faptul ca elementul central al oricarei etici a activitatii de cercetare rezida in responsabilitatea cercetatorului fata de munca sa si rezultatele acestuia. Lucrarea analizeaza in partea introductiva cateva aspecte cu privire la Codul de etica si deontologie a personalului de cercetare dezvoltare. Este de remarcat transpunerea pe care autoarea o realizeaza de la etica cercetarii propriu-zise catre o etica a dezvoltarii durabile.

Elemente de etica si transparenta in formarea profesionala a functionarilor publici

Valentina TRUFAN

Lucrarea autoarei Valentina Trufan (2014) are ca problema etica centrala, fundamentarea etica a formarii profesionale a functionarilor publici. Lucrarea reuneste o serie de deschideri etice cu privire la functia publica si in care acestea sunt operationalizate in procesul de formare profesionala a functionarului public. Autoarea insista asupra rolului serviciilor publice in realizarea functiilor statului si intereselor generale ale societatii.

Atitudinea legata de viata sexuala a studentilor

Dan HRENIUC
Paula-Georgiana PASCU
Ileana-Gabriela PINTILIUC
Cristiana-Maria TODORAN
Madalina-Elena TOMA
Maria TURTA

Articolul studentilor (Hreniuc, et. al., 2014) propune o tema deosebit de curajoasa in viziunea noastra si anume analiza stereotipurilor cu privire la viata sexuala si compararea acestora cu rezultatele empirice privind practicile sexuale ale studentilor dintr-o universitate din Nord-Estul Romaniei. Se cuvine sa apreciem curajul de a alege o tema de interes in perspectiv? sociologica dar care infrange tabuurile privind neexpunerea publica a laturii erotice.

Va asteptam cu drag la lansarea volumului “Seminarii de etica si sociologie” coordonat de Conf. Univ. Dr. Antonio Sandu si publicat la Editura Lumen.
Editura Lumen este editura stiintifica recunoscuta CNCS
Editura Lumen este acreditata CNCS cu categoria B in domeniul intitulat „Istoria artelor si arhitectura. Studii culturale. Memorie culturala si patrimoniu. Patrimoniu cultural”, acreditarea cu categoria C in domeniul „Filosofie si istoria filosofiei. Epistemologie, logica si filosofia stiintei. Etica si bioetica”, cat si in domeniul „Istoriografie, teorii si metode ale istoriei; Istoria ideilor, istorie intelectuala. Memorie colectiva, identitati, locuri ale memoriei, istorie orala. Genealogie. Heraldica si sigilografie”, Filologie si Teologie.

Alaturi de autorii volumului, vor fi prezenti la lansare si:

Domnul Prof. univ. dr. ing. Valentin POPA, Rector al Universitatii “Stefan cel Mare” din Suceava
Doamna Prof. univ. dr. ec. Carmen-Eugenia NĂSTASE, Decan a Facultatii de Stiinte Economice si Administratie Publica a Universitatii “Stefan cel Mare” din Suceava
Doamna Lect.univ.dr. Camelia IGNĂTESCU, Prodecan al Facultatii de Stiinte Economice si Administratie Publica din cadrul Universitatii “Stefan cel Mare” din Suceava.

AL

494

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.
Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.