Lansarea volumului „Post Scriptum”, de André Cruchaga, la Universitatea din Alcalá

Share Button

Astăzi poezia scriitorului salvadorian André Cruchaga înfruntă granițele și imensitatea oceanului pentru a poposi ca invitat de onoare în Spania,tocmai în orașul natal al lui Cervantes, într-unul dintre cele mai emblematice edificii culturale, Universitatea din Alcalá, Facultatea de Filozofie și Litere, care a găzduit prezentarea cărții sale Post Scriptum.

Evenimentul a fost organizat și prezentat de poeta și traducătoarea cărții Elisabeta Boțan și a început cu lectura unei scrisori foarte emoționante primită de la autorul acesteia. După care s-a citit scrisoarea semnată de unul dintre fondatorii”Suplimentului Cultural TRESMIL”, al ziarului”Diario Co Latino” din Salvador, César Ramírez Caralvá, partener al evenimentului.

Prezentarea autorului și a traducătoarei cărții a fost făcută de Luis María Compés Rebato, fondatorul și președintele Asociației Scriitorilor din Madrid. Cartea a fost prezentată de traducătoarea sa împreună cu scriitoarea spaniolă Olga del Carmen Becerra, licențiată în filologie hispanică, aparținând Institutului de Studiu Complutense, coordonatoare și moderatoare de radio a”Grupului PARNASO”.

Evenimentul a fost presărat cu momente muzicale susținute de câțiva artiști care au delectat publicul cu vocea lor: argentinianul Juan Delgado, interpret de tangou; tânăra artistă alcalaină Ester Lorente, interpretă de muzică pop; solista româncă a corului Harmoniae Sacrae din Madrid, soprana Luminița Soporan; acompaniament la chitară Raúl Chiochio.

Nu au lipsit nici momentele poetice. În limba spaniolă au recitat Olga del Carmen Becerra și Cristina Penalva Pastor, coordonator și moderator al programului de radio”Letra Pequeña” RUAH (Radioul Universității din Alcalá).

Din partea Institutului Cultural Român din Madrid a asistat doamna Ioana Alupoaie, coordonator de evenimente culturale. Reprezentant mass-media, Alin Săcăcean, directorul ziarului”România Expres”, ziar care se publică în Spania și Benelux.

Elisabeta BOŢAN
12 decembrie 2014, Madrid, Spania

Colaboratori:

colaborare 1c

538

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.
Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.