Lansare eveniment – un proces de recuperare Zevedei Barbu la Librăria Cartea de Nisip

Share Button

Vineri, 6 noiembrie 2015, ora 17 la Librăria Cartea de Nisip (Strada V.V. Delamarina nr.1, Timișoara), vor fi lansate volumule ”Zevedei Barbu- Psiholog, sociolog și filosof român și englez”, ediție bilingvă îngrijită de Daniela Maci si Dl Michael Finkenthal și Metafizică și umanism – cel mai amplu volum de restituire culturală și bibliografică românească, colecție de scrieri Zevedei Barbu, ediție îngrijită de Marin Diaconu recent apărute la Editura Tracus Arte.

Invitați: Cornel Ungureanu, Ciprian Vâlcan, Michael Finkenthal, Marin Diaconu

Zevedei Barbu – virtual necunoscut in România actuală – povestea lui este una ieșită din comun – după un început promițător la Universitatea din Cluj (între anii 30 și anii celui de-al Doilea Război Mondial), el va accepta – pentru scurt timp după război (1945-1947) – tentația implicării politice. După refuzul de a continua colaborarea cu noul regim în 1948, va fi complet „uitat” în România, în ciuda faptului că își va continua cariera academică în Anglia și Brazilia în domeniul istoriei, psihologiei, filosofiei și mai cu seamă al științelor sociale.

Dintre personalitățile culturale prea puțin cunoscute astăzi, ne propunem să-l aducem în lumina tiparului pe Zevedei Barbu.

actualitatea literară

Afis Zevedei Barbu Timisoara 1

496

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.
Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.