Expoziție Selma Meerbaum-Eisinger

Share Button

“Tu, știi tu cum țipă un corb?” (Selma Meerbaum-Eisinger, 1924 – 1942)

O tânără femeie nu și-a putut trăi marea iubire. A trebuit să moară pentru că era evreică. 57 de poezii o fac nemuritoare.

Expoziția Selma Meerbaum-Eisinger se va deschide pentru public vineri, 27 ianuarie 2017, la
ora 19,
la Muzeul de Artă Timișoara. La eveniment va fi prezent curatorul Helmut Braun, care a conceput expoziția la începutul anului 2013 și a materializat-o împreună cu Ralf Liebe (layout și print).

Expoziția ne conduce prin viața și opera autoarei, prezintă orașul ei natal Cernăuți, povestește despre Holocaustul din Transnistria și despre viață și moarte în lagărul de concentrare Michailowka, locul în care a murit Selma Meerbaum-Eisinger.

Centrul pentru Artă Persecutată a Muzeului din Solingen și Fundația Rose Ausländer din Köln oferă prin intermediul celor 43 de panouri înrămate (majoritatea color) o vedere de ansamblu asupra operei și vieții poetei Selma Meerbaum-Eisinger. Expoziția, care cuprinde și materiale pentru vitrine (cărți, cărți audio, pagini de manuscrise etc.) poate fi vizitată până la data de 17 februarie 2017.

Evenimentul este organizat de către Centrul Cultural German Timișoara cu sprijinul Goethe Institut București, Ministerul de Externe al Germaniei și în colaborare cu Muzeul de Artă Timișoara.

actualitatea literară

Selma_Meerbaum_afis 1a

409

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.
Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.