Expoziția #somewhere_in_time a artiștilor Moldovan Smaranda și Costin Brăteanu

Share Button

Expoziția #somewhere_in_time aduce în atenția publicului serii de lucrări inspirate de anumite momente din călătoriile celor doi artiști timișoreni. Este o continuare a unor expoziții precum #obiect Moldovan Smaranda și The traveller’s Dream semnată de Costin Brăteanu.

Realizarea lucrărilor este influențată de călătoriile în simpozioanele de creație artistică și taberele din anul 2018 în țări precum : Turcia, Finlanda, Italia, la Smaranda Moldovan, sau, în cazul lui Costin Brăteanu, Franța, Germania, Polonia, Bielorusia, Serbia și Romania, aducând elemente noi din aceste culturi și însemnările făcute la fața locului. Lucrările, de dimensiuni mici, au caracter de martor, de document, de redare și uneori, de evocare a locului gazdă.

Costin Brăteanu, absolvent al Facultății de Arte Plastice si Design din Timișoara promoția 2001, este în prezent curator al taberelor de creație de la Gîrnic (15 ediții), Stefan Jager Art Symposium (6 ediții) și a Transylvania Art Camp (2 ediții) și experimentează pe suporturi de   mici dimensiuni, în diferite tehnici mixte, combinând acrilicele, guașa, tehnica colajului și monotipia urmărind abstractizarea unor elemente de peisaj într-o manieră unică prin introducerea de motive tradiționale romănești.

Moldovan Smaranda-Sabina, în prezent își continuă studiile în cadrul Școlii Doctorale la Facultatea de Arte și Design a Universității de Vest din Timișoara. Este preocupată de noile canale de comunicare non verbală dezvoltate prin deținerea de obiecte, care indică un anumit status social. Consideră că o urmare la consumismul zilelor noastre este uniformizarea, aceasta fiind un punct de pornire, în elaborarea câmpurilor de culori, a monocromiilor, nu doar în tehnica picturii în ulei, dar și în instalații, asamblaje sau fotografie.

Ambii artiști își consideră lucrările precum file de jurnal în demersul artistic propus, lăsând loc interpretării imaginii și a relației timp-spațiu.

Deschiderea expoziției #somewhere_in_time a artiștilor Moldovan Smaranda-Sabina și Costin Brăteanu va avea loc marți, 4 decembrie 2018, începând cu ora 14:00, în Galeria Primăriei, Piața Victoriei nr.5. Expoziția va rămâne pe simeze până în data de 9 ianuarie 2019.

 

actualitatea literară

490

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.
Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.