„Egometria”, de Elisabeta Boțan, a fost lansată la Universitatea din Alcalá

Share Button

Vineri,  27 mai 2016, Facultatea de Filozofie și Litere, Universitatea din Alcalá, a găzduit, în Sala de reuniuni, prezentarea oficială a cărții bilingve (română – spaniolă) ”Egometrie – Egometria”, de Elisabeta Boțan, poetă și traducătoare, colaboratoare a revistei Actualitatea Literară. Cartea, apărută la Editura Limes, Cluj Napoca, colecția ARCA, 2016, mai are prevăzute și alte prezentări în orașe ale Spaniei, ca Segovia, Valencia etc.

Prezentarea cărții a fost susținută de domnul Antonio Castillo Gómez, doctor în Istorie, prodecanul Facultății de Filozofie și Litere din cadrul Universității din Alcalá.

Despre carte și autoarea sa au mai vorbit scriitoarea Lumi Bravo Herranz și Diego Muñoz Carrobles, doctor în Filologie Romanică, traducător, profesor titular la Universitatea Complutense Madrid, iar fiica poetei, Bianca Boțan, a recitat în limbile română și spaniolă.

Din partea Ambasadei Române la Madrid a fost prezent la eveniment și a luat cuvântul domnul ministru Ilie Bănică, Ministru Consilier, Prim-colaborator al Ambasadorului României în Regatul Spaniei.

Alături de publicul numeros, în sală a asistat și doamna Ioana Ofileanu, coordonator de proiecte la Institutul Cultural Român din Madrid.

Annamaria Damian, reporter la Radio România Actualități, a realizat pentru acest post de radio un scurt interviu cu  Elisabeta Boțan, Antonio Castillo Gómez și Diego Muñoz Carrobles, interviu ce s-a transmis în cadrul emisiunii ”Radio matinal” în data de 30 mai 2016.

Seara s-a încheiat cu o sesiune de autografe.

Dintre cei trecuți pe afiș, a lipsit doamna Ioana Zlotescu, director al ediției Operei Complete a lui Ramón Gómez de la Serna, care cu puțin timp înainte de începerea evenimentului a anunțat telefonic că nu va putea să ajunge dintr-un motiv neprevăzut.

actualitatea literară

249

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.