Conducerea Uniunii Scriitorilor din România va fi prezentă vineri la Timişoara

Share Button

Nicolae Manolescu participă la o dezbatere despre Capitala Culturală Europeană

Vineri, 28 martie 2014, de la ora 10, în Sala de Consiliu a Primăriei Timişoara, va avea loc o Masă rotundă de susţinere a candidaturii Timişoarei la titlul de „Capitală Culturală Europeană 2021”.

La eveniment va participa conducerea executivă şi membrii Comitetului Director ale Uniunii Scriitorilor din România: Nicolae Manolescu, preşedinte USR, Gabriel Chifu, vicepreşedinte USR, Cassian Maria Spiridon, preşedinte Filiala Iaşi a USR, Adrian Popescu, Filiala Cluj a USR, Aurel Maria Baros, preşedinte Filiala Bucureşti (proză), Dan Mircea Cipariu şi Nicolae Prelipceanu, Filiala Bucureşti (poezie), Mircea Mihăieş, Filiala Timişoara a USR, precum şi Stela Pahontu, director economic al USR.

De asemenea, vor fi prezenţi membrii Comitetului de conducere al Filialei Timişoara a Uniunii Scriitorilor: Cornel Ungureanu – preşedinte, Lucian Alexiu, Adriana Babeţi, Slavomir Gvozdenovici, Marian Odangiu şi Robert Şerban.

Autorităţile locale vor fi reprezentate de viceprimarul Dan Diaconu, iar Asociaţia Timişoara – Capitală Culturală Europeană de directorul executiv Simona Neumann.

Conducerea USR nu vine la Timişoara special pentru dezbaterea de la primărie. Conform preşedintelui Filialei Timişoara a USR, Cornel Ungureanu, liderii USR vor să stabilească o relaţie mai apropiată cu filialele din teritoriu.

„Se va discuta despre Timişoara – Capitală Culturală Europeană la primărie. Vom realiza o întâlnire cu membrii Uniunii Scriitorilor la sediul Filialei Timişoara. Comitetul Director al USR a hotărât să-şi facă întâlnirile în provincie. Să aibă o relaţie mai directă cu filialele. A făcut la Alba Iulia, a făcut la Iaşi, face acum la Timişoara. Filiala Timişoara a USR susţine din toată inima ideea de capitală culturală şi sperăm să-i convingem şi pe cei din vârful uniunii la această idee”, a declarat Cornel Ungureanu.

Conducerea USR se va deplasa sâmbătă la Arad, unde vor avea o dezbatere despre literatură şi publicistică.

bookfest timisoaraDuminică, la Salonul de Carte Bookfest Timişoara, vor avea loc lansări de cărţi ale membrilor filialei Timişoara şi ale unor invitaţi de la Bucureşti.

Evenimentul, care se va desfășura în perioada 27 – 30 martie 2014, sub egida Federației Editorilor din România, este organizat împreună cu Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, în complexul expozițional Centrul Regional de Afaceri Timișoara (CRAFT), situat în zona centrală, chiar în incinta Complexului Studențesc.

Luni, 31 martie 2014, se va lansa la UVT şi la Cărtureşti revista Secolul 21, în prezenţa directoarei revistei şi a câtorva dintre cei care au contribuit la ultimele numere.

A. PRESS

495

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.
Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.